Strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement

Meer leren over strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement zorgt ervoor dat het bouwproject op rolletjes kan verlopen. Een aannemer kan niet zomaar starten met het afzetten van een straat, het asfalt eruit breken en een nieuwe brug gaan bouwen. Dit heeft namelijk invloed op veel verschillende mensen. Alle mensen die hierdoor beïnvloed worden, worden stakeholders genoemd. Door vanuit strategisch omgevingsmanagement rekening te houden met de verschillende belangen, kan een goede relatie met de stakeholders behouden worden en kan weerstand voorkomen worden.

 

Strategisch omgevingsmanagement kun je leren

Het is duidelijk dat strategisch omgevingsmanagement een belangrijke rol speelt in bouwprojecten. Weerstand van stakeholders kan vanzelfsprekend leiden tot vertraging in het project en wat dacht je bijvoorbeeld van alle vergunningen die geregeld moeten worden? Maar hoe doe je dat dan, strategisch omgevingsmanagement? Dit kun je leren bij de eendaagse cursus van Onbeperkt Omgevingsmanagement. Tijdens deze cursus leer je alles over de herkomst van het vak, over verscheidene theorieën achter het vak en je gaat aan de slag met het oefenen van gesprekstechnieken. De cursus heeft een praktische insteek met duidelijke aanknopingspunten waardoor je hier direct mee aan de slag kan in de praktijk. Doordat er in kleine groepen gewerkt wordt is er tijdens de dag en het oefenen veel ruimte voor persoonlijke feedback. De cursus wordt gegeven door Carlijn Bergshoeff, specialist strategisch omgevingsmanagement met ervaring in alle projectfases in infra-, scheepsbouw-,water- en woningbouwprojecten.

 

Het online platform

Wil je naast de cursus meer informatie op doen over strategisch omgevingsmanagement? Verdiep je dan in het vak door naar de maandelijkse podcasts te luisteren en de blogs te lezen op het onlineplatform. Dit kennisplatform is van en voor omgevingsmanagers, met als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van strategisch omgevingsmanagement.

Carlijn Bergshoeff

Omgevingsmanager en podcaster

Carlijn Bergshoeff is sinds 2009 actief als omgevingsmanager. De eerste jaren in vaste dienst bij Rijkswaterstaat en daarna als zelfstandige. Carlijn heeft opdrachten gedaan voor zowel overheden, aannemers en in de projectontwikkeling.