Cursus Strategisch Omgevingsmanagement

Cursus Strategisch Omgevingsmanagement

Wat leer je bij de cursus Strategisch Omgevingsmanagement

De cursus strategisch omgevingsmanagement gaat jou helpen het bouwproject op rolletjes te laten verlopen. Een bouwproject heeft altijd invloed om mensen. Of het nu gaat om het herstel van een weg of de aanleg van een tunnel. De aannemer kan niet opeens beginnen met de graafwerkzaamheden of het blokkeren van een weg. Hiervoor moet eerst gecommuniceerd worden met alle belanghebbenden. Daar komt strategisch omgevingsmanagement om de hoek kijken. Bouw relaties op met de belanghebbenden en voorkom weerstand.

 

Een cursus voor de praktijk

Om alle kneepjes van het vak te leren is er de cursus strategisch omgevingsmanagement. De cursus is geschikt vooriedereen die meer wil leren over de theorieën die de basis zijn van strategisch omgevingsmanagement en hier mee wil oefenen. Voor beginners als start in het vak en voor gevorderden als bijspijkercursus. Of je nu werkt bij de overheid, een aannemer of projectontwikkelaar, deze cursus zal je helpen het bouwprojectsoepel te laten verlopen. De theoretische basis van omgevingsmanagement is de mutual gains theory. Tijdens de cursus zul je over deze en andere theorieënalles over leren. De kracht van de cursus strategisch omgevingsmanagement zit hem echter in de praktische insteek. Het echte leren begint namelijk als jezelf met de theorie aan de slag gaat. Daarom ga je oefenen met gesprekstechnieken. Wat voor vragen stel je om achter de belangen van omstanders te komen? Hoe werkt goed luisteren? Daarbij komt omgevingsmanagement terug in verschillende projectfases. In welke fase moet je welke activiteiten ondernemen? Hoe ga je het gesprek aan met bijvoorbeeld nood- en hulpdiensten bij een weg afzetting? Dit allemaal zul je leren en oefenen tijdens de cursus strategisch omgevingsmanagement.

 

De vrouw achter de cursus

De cursus strategisch omgevingsmanagement van Onbeperkt Omgevingsmanagement wordt geleid door Carlijn Bergshoeff. In 2009startte zij als omgevingsmanager en sinds 2016 is ze als freelancer in dit prachtige vak aan de slag. Ze heeft ervaring bij overheden, aannemers en in projectontwikkeling. Zowel aan de opdrachtgevers- als opdrachtnemers zijde. Een bak vol ervaring dus. In 2021 lanceerde zij de eerste podcast aflevering, een initiatief dat nu uitgegroeid is tot het kennisplatform Onbeperkt Omgevingsmanagement.

 

Carlijn Bergshoeff

Omgevingsmanager en podcaster

Carlijn Bergshoeff is sinds 2009 actief als omgevingsmanager. De eerste jaren in vaste dienst bij Rijkswaterstaat en daarna als zelfstandige. Carlijn heeft opdrachten gedaan voor zowel overheden, aannemers en in de projectontwikkeling.